Reuma
AANDOENING: Artrose
Gevonden aantal:6
Boek(6) Weblog(1) Ego-document(1) Website(1)
Dansen met nieuwe knieën

Aandoening: Artrose, Bewegingsapparaat, Revalidatie
Thema's: Evenwicht, Faciliteiten
Perspektief: Egodocument
Auteur: Herman de Ruijter
Uitgever: U2pi BV
Jaar: 2017
Cover tekst: ‘(…)In dit boek 'Dansen met nieuwe knieën' schrijft Herman over zijn ervaringen rondom de twee knieoperaties die hij binnen vier jaar onderging. Een periode in zijn leven welke erg indrukwekkend is geweest. Het was zijn ultieme wens om pijnvrij te kunnen bewegen en dansen. In 2017 is dat eindelijk werkelijkheid.’

Henny-het zit best wel tegen

Aandoening: ADHD, Artrose, Autisme, Autismespectrumstoornissen (ASS)
Thema's: Familieverhoudingen, Praktische Problemen, Veerkracht, Zorgbelasting
Perspektief: Perspectief Overigen
Auteur: Michel Szulc-Kryzanowski, Marjon Bolwijn
Uitgever: Lecturis
Jaar: 2013
Bespreker: Rob Houtepen
Zeer openhartig fotoboek van 180 pagina’s met korte tussenteksten over Henny Arendse (1961) en haar gezin. Henny heeft zelf de diagnose ADHD. Sommige van haar 6 kinderen ook en sommige hebben de diagnose autisme. Henny heeft al een heupoperatie achter de rug, maar het herstel vlot niet erg. Henny levert zelf de meeste teksten bij de foto’s van Michel Szulc, maar die zijn tot korte verhaaltjes gesmeed door journaliste Marjon Bolwijn. Henny en Michel worden tot slot kort geïnterviewd door Marjon Bolwijn.

Jut en jul

Aandoening: Artrose
Thema's: Coping, Faciliteiten
Perspektief: Egodocument
Auteur: Hilde Jeanet Lumer-Fieten
Uitgever: In eigen beheer
Jaar: 2011
De belevenissen van twee knietjes
Ervaringsverhaal van Hilde Jeanet Lumer-Fieten over de periode waarin bij haar tegelijkertijd twee halve knieprothesen werden geplaatst en de revalidatieperiode daarna. Het boek bestaat uit blogjes die gebundeld zijn en die gaan over de periode van 25 maart 2009 tot en met 10 maart 2011. Met zwart-wit foto’s ter illustratie en een voorwoord van haar behandelend specialist.

Mijn heup de baas

Aandoening: Artrose, Bewegingsapparaat, Reuma
Thema's: Informatief
Perspektief: Andere Gezondheidszorg, Egodocument
Auteur: Richard Lennaertz
Uitgever: Inmerc
Jaar: 2008
Een combinatie van een oefenboek en egodocument waarbij de nadruk ligt op de LenSteeg methode, therapie en oefeningen die samen met fysiotherapeut Jan Joost Versteeg ontwikkeld zijn. Het boek kent een overzichtelijke zwart wit lay-out, met illustraties en foto s. De meeste ervaringsmomenten, ook van enige andere personen, staan in de zijkant. In het wit vele tips en oefeningen. Vlot en makkelijk geschreven. Met een voorwoord van Leny Schuitemaker, voorzitter van de Artrose en Reumastichting en drie bijlagen over geneesmiddelen, kunstheup en nuttige adressen.

Mijn tocht door artroseland en 25 andere landen

Aandoening: Artrose, Bewegingsapparaat, Pijn
Thema's: Bureaucratie, Deskundigheid, Goed Leven, Mondigheid, Veerkracht, Zeggenschap
Perspektief: Egodocument
Auteur: Hetty Kock
Uitgever: In eigen beheer
Jaar: 2015
Boek van 128 pagina’s, autobiografisch verhaal van Hetty Kock over leven met en medische zorg rond artrose. Daarnaast worden reisverslagen naar 25 andere landen, van de Franse Alpen tot China en van de Galapagoseilanden, Ecuador tot in Zuid-Afrika verweven in de tekst. Hetty Kock ging op zoek naar behandelingen die artrose kunnen ‘repareren’ en maakte daarvoor een tocht langs specialisten in Nederland en België. Daarnaast blijft ze haar hobby’s, wandelen en reizen uitoefenen, mét artrose. Hoe ze dat combineert met de artrose die ze heeft, staat in dit boek beschreven. Met kleurenfoto’s geïllustreerd van landen waar Hetty Kock is geweest.

Stilstaan bij een nieuwe knie

Aandoening: Artrose, Bewegingsapparaat, Revalidatie
Thema's: Deskundigheid, Informatief, Nazorg
Perspektief: Egodocument
Auteur: Aly Pepping
Uitgever: In eigen beheer
Jaar: 2007
In dit boek staan verhalen beschreven over de nieuwe knie die Aly Pepping kreeg, die gaan over de periode dat ze de knie kreeg, tot zo'n 20 weken erna. Ze zijn gebaseerd op stukken die op de kniebnlog van Aly Pepping stoden tussen februari en november 2006. De ervaringen zijn aangevuld met informatie en tips voor personen met een knieprothese (in het vooruitzicht).

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn StumbleUpon Email
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:   alt
Dit project wordt gesteund door VSBfonds: alt