Webinar: Op naar Patiëntenwetenschappen!

Op 1 juli 2021 vond het eerste webinar over Patiëntenwetenschappen plaats. In dit eerste webinar gingen we in op de vraag waar het vakgebied over moet gaan en waarom en voor wie het van belang is. We besteedden specifiek aandacht aan de rol van ervaringsverhalen van patiënten en naasten bij de ontwikkeling van Patiëntenwetenschappen. We deden dat door in gesprek te gaan met Coleta Platenkamp oprichter van de collectie ervaringsverhalen, Jannie Oskam over haar nieuwe boek Tussenland, Floortje Scheepers over de verhalenbank Psychiatrie en Marjolijn Heerings over haar onderzoek naar de verhalen van cliënten en naasten in de langdurige zorg. En natuurlijk werd de nieuwe website patientervaringsverhalen.nl gepresenteerd!

Geschreven op: 2 juli 2021

Door Nada Akrouh

Onze laatste nieuwsberichten

Boekpresentatie ‘The Self Hologram’

Op 28 april lanceerde Pieter Vandekerckhove zijn boek The Self Hologram: Awakening a philosophy of life tijdens een boekpresentatie georganiseerd...

Uitgelicht: boeken van de maand april

Bijna elke dag verschijnt er wel een ervaringsverhaal van een patiënt of naaste. Elke maand verzamelen we deze verhalen. Hieronder lichten we een...