Masterstudenten gebruiken patiëntervaringsverhalen voor het schrijven van scriptie

Vijf studenten van ESHPM, Demi Jongejan, Fabiënne Pouwe, Bente Bezooijen, Marit Segaar en Yarah Foree, deden tijdens hun afstudeertraject onderzoek naar verhalen uit de collectie. Zij hebben zich gericht op de verhalen van mensen  gediagnosticeerd met een stoornis in het psychotisch spectrum. Hun onderzoek was onderdeel van een onderzoeksproject gefinancierd door NWO, waarin we onderzoeken hoe de ervaringen van patiënten kunnen bijdragen aan het verbeteren van de zorg en ondersteuning aan deze groep. De scripties geven mooie inkijkjes in deze ervaringen en aanknopingspunten voor kwaliteitsverbetering.

Twee studenten delen hieronder hun ervaringen over het gebruiken van de ervaringsverhalencollectie van deze website voor het schrijven van hun scripties.

‘’Het lezen van verhalen van ervaringsdeskundigen met een psychotische stoornis, heeft mijn blik verruimd. Het heeft mij inzicht gegeven in hoe complex het leven met een psychotische stoornis kan zijn. Ik heb nu meer het idee dat ik een familielid met dezelfde soort problematiek, beter kan begrijpen. Het heeft mij aan het denken gezet hoe wij als maatschappij aankijken tegen mensen met psychische problematiek’’.  Fabiënne Pouwe

 

‘’Het lezen van patiëntverhalen is een goede toevoeging voor de studie omdat in de patiëntverhalen de persoonlijke relaties en omstandigheden die de zorg beïnvloeden sterk terugkomen. De gelaagdheid en complexiteit van de problematiek komt sterk naar voren wat erg interessant is en nieuwe inzichten voor patiëntgerichte zorg kan geven.’’ Marit Segaar

 

Via onderstaande knop kunt u de scripties bekijken.

Scriptie database
Geschreven op: 1 september 2021

Door Nada Akrouh

Onze laatste nieuwsberichten

Boek uitgelicht: Loeys Dietz

Actrice en kunstenares Nina Goedegebure doet artistiek onderzoek naar het belang van kunst tijdens een ziekteproces. In 2022 bracht zij i.s.m. het...