Aankondiging Webinar ‘Citizen Science voor Gezondheid, wat is dat?’

CitizenScience2Health, het landelijke platform van zelfonderzoekende communities rondom gezondheid, organiseert de webinar ‘Citizen Science voor Gezondheid, wat is dat?’ op 7 april 2022 van 16.00-17.00.

Patiënten en patiëntenorganisaties weten dat hun eigen ervaringen en inzichten belangrijk zijn voor de verbetering van de gezondheidszorg, én voor het onderzoek naar gezondheid en ziekte. Gelukkig is daar de laatste jaren steeds meer aandacht voor vanuit zorgprofessionals en onderzoekers. Toch is er veel meer mogelijk dan we denken. Onder de noemer ‘Citizen Science’, oftewel ‘Burger Wetenschap’, ontstaan steeds meer vormen van onderzoek waarin burgers en patiënten actief kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van meer kennis.

Maar hoe ziet dat er dan uit? Wat zijn de kenmerken hiervan? Hoe ‘doe’ je het? Hoe verbind je het met elkaar? Wat is het verschil met ‘gewone’ patiëntenparticipatie?

Patiënten en burgers die zelf ervaring hebben met ‘Citizen Science’ geven antwoord op deze en andere vragen op 7 april.

Meld je nu aan via deze link

Geschreven op: 8 maart 2022

Door Wies van der Heijden

Onze laatste nieuwsberichten

Boek uitgelicht: Loeys Dietz

Actrice en kunstenares Nina Goedegebure doet artistiek onderzoek naar het belang van kunst tijdens een ziekteproces. In 2022 bracht zij i.s.m. het...