Boekpresentatie ‘The Self Hologram’

Op 28 april lanceerde Pieter Vandekerckhove zijn boek The Self Hologram: Awakening a philosophy of life tijdens een boekpresentatie georganiseerd bij ESHPM. In zijn roman combineert hij zijn vroegere ervaringen als 14-jarige leukemie patiënt met filosofische inzichten. Het boek is opgebouwd rond de kern inzichten die Pieter uit zijn ervaring haalde. In het eerste deel heeft hij die verweven in een sciencefiction verhaal. In het tweede deel gaat hij dieper in op die kern inzichten en geeft hij daar de filosofische context bij. Zo hoopt hij dat het boek mensen kan inspireren en praktische handvaten geven om beter te kunnen omgaan met hun uitdagingen.

Hester van de Bovenkamp gaf tijdens de sessie een presentatie over het belang van ervaringsverhalen zoals die van Pieter voor onderzoek en het verbeteren van kwaliteit van zorg. Met de aanwezigen gingen we vervolgens in gesprek over het potentieel van deze verhalen en hoe ze te ontsluiten zijn voor onderzoek.

Geschreven op: 17 mei 2022

Door Wies van der Heijden

Onze laatste nieuwsberichten

Boek uitgelicht: Loeys Dietz

Actrice en kunstenares Nina Goedegebure doet artistiek onderzoek naar het belang van kunst tijdens een ziekteproces. In 2022 bracht zij i.s.m. het...