Uitgelicht: Harry’s zoektocht

Harry Verbunt hoorde op 7 april 2022 dat hij uitgezaaide slokdarmkanker heeft die niet te genezen is. Samen met Susanne Baars gaat hij op zoek naar een gepersonaliseerde behandeling om zijn leven te redden. Deze zoektocht is te volgen via vlogs op Dutch Health Hub en is ook opgenomen in de collectie Patiëntervaringsverhalen.

De ambities van Verbunt reiken verder dan alleen zijn gepersonaliseerde behandeling. Tijdens zijn eerdere behandelingen was zijn ervaring dat de patiënt nog niet centraal staat in het zorgsysteem. Met zijn zoektocht wil hij ook een bijdrage leveren om dit te veranderen. Daarom wil hij samen met Susanne Baars een wereldwijd platform lanceren voor het vergroten van patiënt empowerment en het vergroten van de toegang tot ondersteuning voor patiënten. Voor zijn eigen zoektocht naar gepersonaliseerde zorg en verder reikende zoektocht naar de ‘patiënt centraal’ komt Harry Verbunt graag als eerste stap in contact komen met andere patiënten die ook uitgezaaide slokdarmkanker hebben en hieraan mee willen werken. Contact opnemen kan direct via Harry Verbunt.

Geschreven op: 20 juni 2022

Door Wies van der Heijden

Onze laatste nieuwsberichten

Boek uitgelicht: Loeys Dietz

Actrice en kunstenares Nina Goedegebure doet artistiek onderzoek naar het belang van kunst tijdens een ziekteproces. In 2022 bracht zij i.s.m. het...