Nieuwe student-assistent bij patiëntervaringsverhalen

Recent is er een nieuwe student-assistent bij patiëntervaringsverhalen gestart: Nihal Çinar. Oud student-assistent Wies is onlangs afgestudeerd en geeft daarom het stokje over aan Nihal.

Nihal is 2e jaars student van de bachelor Gezondheidswetenschappen aan de faculteit ESHPM. Daarnaast begint ze komend studiejaar aan de deeltijdstudie ‘English language and culture’ aan de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Haar interesse in de collectie patiëntervaringsverhalen is ontstaan naar aanleiding van een onderwijsopdracht in haar eerste jaar. Hierbij heeft zij kennisgemaakt met patiëntenwetenschappen en het gebruik van de ervaringsverhalen. Binnen haar nieuwe functie zal zij meehelpen met het uitbreiden van de collectie en het gebruik daarvan in onderwijs en onderzoek verbreden.

Nihal: “De onderwijsopdracht opende een nieuwe deur voor mij. Ik vond het mooi om te zien dat een grote groep mensen hun persoonlijke ervaringen deelden zodat anderen hiervan kunnen leren en hier steun uit kunnen halen.’’

Geschreven op: 6 september 2022

Door Nihal Cinar

Onze laatste nieuwsberichten

Boek uitgelicht: Loeys Dietz

Actrice en kunstenares Nina Goedegebure doet artistiek onderzoek naar het belang van kunst tijdens een ziekteproces. In 2022 bracht zij i.s.m. het...