Gebruik maken van ervaringsverhalen om Long-COVID zorg te verbeteren

Patiënten hebben een belangrijke rol gespeeld in het krijgen van erkenning van en kennis over Long-COVID door verhalen over hun klachten via social media te delen. Verhalen van patiënten zouden een belangrijke kennisbron moeten blijven om Long-COVID zorg te verbeteren, betogen Hester van de Bovenkamp, Wies van der Heijen en Colata Platenkamp. Deze verhalen kunnen kennis over de aandoening vergroten en lessen opleveren voor het verbeteren van zorg en ondersteuning. Niet alleen de verhalen van Long-COVID  zijn hiervoor belangrijk. Ook de verhalen van patiënten die te maken hebben met andere onbegrepen aandoeningen of die vergelijkbare zorg ontvangen kunnen belangrijke inzichten bieden. In deze blog illustreren de auteurs het potentieel hiervan.

Lees hier de blog in het Nederlands en Engels.

 

Geschreven op: 29 september 2022

Door Nihal Cinar

Onze laatste nieuwsberichten

Boek uitgelicht: Loeys Dietz

Actrice en kunstenares Nina Goedegebure doet artistiek onderzoek naar het belang van kunst tijdens een ziekteproces. In 2022 bracht zij i.s.m. het...