Verhalen van vrouwen met borstkanker: het belang van tijd, taal en kleine gebaren

Wat kunnen we leren van de verhalen geschreven door vrouwen met borstkanker? Hester van de Bovenkamp en Erna Scholtes schreven daar een artikel over voor “Oncologica”. Met onder andere aandacht voor het belang van de touchpoints tijd, taal en kleine gebaren. Het artikel is gebaseerd op het rapport Verhalen Vertellen gericht op de toegevoegde waarde van patiëntervaringsverhalen bij het maken van beleid, geschreven in opdracht van Zorginstituut Nederland.

Lees hier het artikel.

 

 

 

Geschreven op: 6 december 2022

Door Nihal Cinar

Onze laatste nieuwsberichten

Boek uitgelicht: Loeys Dietz

Actrice en kunstenares Nina Goedegebure doet artistiek onderzoek naar het belang van kunst tijdens een ziekteproces. In 2022 bracht zij i.s.m. het...