Petra Jorissen

Onlangs overleed Petra Jorissen, jarenlang pleitbezorger voor gelijke behandeling van mensen met een beperking. Ze schreef boeken, opiniestukken en blogs, onder andere over haar eigen ervaringen met het leven met een dwarsleasie. Verschillende van deze publicaties, waaronder haar recente roman Erg he?: uit het leven van een rolmodel,  zijn te vinden op onze website. In het Parool verscheen een mooie In Memoriam over haar.

Petra Jorissen (1950-2023) gebruikte humor en levenslust om drempels te trotseren – Schrijfster en publicist Petra Jorissen werd geboren met een dwarslaesie, maar als gehandicapt heeft ze zichzelf nooit beschouwd.

 

 

Geschreven op: 3 maart 2023

Door Nihal Cinar

Onze laatste nieuwsberichten

Masterscripties

Op onze website delen we patiëntenverhalen om zowel bezoekers als studenten te laten leren van de ervaringen van patiënten en hun naasten. Dit jaar...