Burgerwetenschap voor Gezondheid en Welzijn

Op zondag 29 oktober 2023 organiseert het ZelfOnderzoek Netwerk Nederland een middag over burgerwetenschap door patiënten en burgers. Schrijven over je ervaringen met gezondheid en zorg en daar van leren is ook een vorm van Burgerwetenschap. Doel van de middag is om zoveel mogelijk projecten en initiatieven die patiënten en burgers zelf geïnitieerd hebben te tonen, en gezamenlijke kansen en uitdagingen te bespreken. Ook geïnteresseerd om te laten zien wat voor soort burgerwetenschap voor gezondheid jouw community bedrijft? Doe dan mee. De inschrijving is nu geopend.

Deze middag markeert de Nederlandstalige start van de internationale conferentie over Citizen Science voor Gezondheid. Het internationale, Engelstalige gedeelte wordt gehouden op maandag en dinsdag 30-31 oktober 2023, en wordt georganiseerd door Universiteit Twente in samenwerking met diverse partners, waaronder Mijn Data Onze Gezondheid. Iedereen die belangstelling heeft in burgerwetenschap voor gezondheid is welkom. Meer weten? Ga naar www.citizenscience4health.nl.

 

 

Geschreven op: 19 september 2023

Door Nihal Cinar

Onze laatste nieuwsberichten

Boek uitgelicht: Loeys Dietz

Actrice en kunstenares Nina Goedegebure doet artistiek onderzoek naar het belang van kunst tijdens een ziekteproces. In 2022 bracht zij i.s.m. het...