Uitgelicht: In gesprek over het leven en het einde

Zestien mensen nemen je mee in hun omgang met het leven en het einde ervan. Het zijn verhalen ‘van binnen uit’, geschreven en verteld door ervaringsdeskundigen. Mensen dus die zelf met ziekte en levenseinde te maken hebben, als zieke of naaste of als zorgverlener, professioneel of als vrijwilliger… De verhalen zijn gegroepeerd rond acht thema’s uit het breed gedragen Kwaliteitskader Palliatieve zorg. In elk hoofdstuk lichten twee mensen per thema de sluier op over het leven met het einde in zicht. Twee verhalen dus steeds over hetzelfde onderwerp maar vanuit verschillende gezichtspunten, dat van patiënten of naasten of dat van zorgverleners. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een podcast, waarin de auteurs met elkaar in gesprek gaan.

Sander de Hosson, longarts,

“raad ieder mens aan dit boek te lezen en de wijze lessen die het biedt ter harte te nemen. De getuigenissen zijn helder en soms verpletterend. Het belang van tijdig praten over de dood is van grote betekenis.”

Redactie: Jannie Oskam, Yvette van der Linden, Rob Bruntink en Marjolein Verkammen

ISBN 978-94-93127-27-2

Jaar van uitgifte: 2023

Geschreven op: 2 november 2023

Door Nihal Cinar

Onze laatste nieuwsberichten

Boek uitgelicht: Loeys Dietz

Actrice en kunstenares Nina Goedegebure doet artistiek onderzoek naar het belang van kunst tijdens een ziekteproces. In 2022 bracht zij i.s.m. het...