Alexander : rollen op de dansvloer van het leven

Een waar gebeurd verhaal. Een gezin wordt binnen een jaar getroffen door twee verkeersongelukken. Hoe verwerken de familieleden het verdriet? Hoe gaan ze om met de lichamelijke en geestelijke gevolgen? Betekent een ingrijpende handicap – als een verlamd onderlijf – meteen ook ‘het einde van je leven’?

Alexander, een student van 22 jaar, laat zien hoe je vol enthousiasme en ambitie verder kunt gaan. Hijzelf, zijn ouders en zusje vertellen hun ervaringen. Hoe blijf je in verdriet én blijdschap overeind staan: dat willen ze anderen voorhouden.

Een ontroerend boek over mensen die midden in het leven staan. Aan de auteur vertellen ze over hun eigen gevoelens en die welke ze ten opzichte van elkaar hebben. Niet gemakkelijk, wel dapper. De lezer zal ademloos meeluisteren. En er wellicht van leren. Dit klein document wordt warm aanbevolen

 

Aandoening Lichamelijke handicaps Verlamming
Thema Coping Emoties Familieverhoudingen Persoonlijke relaties Positief Denken Veerkracht
Perspectief Overige Patiënt
Auteur Alfred van Hall
Uitgever Servo
ISBN 9789057868443
Jaar 2006
OCLC 150158137 (link naar de bibliotheek)
Publicatie type Boek

Contact

Heb jezelf een ervaringsverhaal dat je met ons wilt delen? Mis je een bepaald verhaal of heb je juist een goede tip? Misschien klopt er iets niet op deze pagina?

We stellen feedback van onze bezoekers erg op prijs om samen deze website te laten groeien en uit te bouwen.

Alvast bedankt voor je reactie!