AlopecianGirlboss

Anne Teerink blogt op haar website over haar ervaringen met alopecia. Dit is een aandoening dat haaruitval veroorzaakt. Punt Avans Interviewde Anne over haar blog en het delen van ervaringen:

Op haar Instagramaccount Alopeciangirlboss en blog deelt de eerstejaarsstudent wat ze meemaakt als meisje zonder haar en waar ze zoal tegenaan loopt. De grappige dingen, maar ook de serieuze kanten. “Ik ben er heel open over. Mensen doen vaak ongemakkelijk wanneer ze weten of zien dat ik kaal ben. ‘Is er geen behandeling voor?’, vragen ze me dan. Dat is goed bedoeld, maar ze zeggen het alsof alopecia iets slechts is”, vertelt Anne. “Voor mij is het dat niet per se. Ik ben positief en heb me juist als persoon ontwikkeld door de aandoening. Vroeger dacht ik dat ik altijd perfect moest zijn en droeg ik veel make-up. Nu heb ik veel meer zelfvertrouwen dan vroeger!”

 

 

Aandoening Alopecia
Thema Coping Haaruitval
Perspectief Patiënt
Jaar 2021
Publicatie type Weblog

Contact

Heb jezelf een ervaringsverhaal dat je met ons wilt delen? Mis je een bepaald verhaal of heb je juist een goede tip? Misschien klopt er iets niet op deze pagina?

We stellen feedback van onze bezoekers erg op prijs om samen deze website te laten groeien en uit te bouwen.

Alvast bedankt voor je reactie!