‘Als ik hier druk doet het daar pijn’ : ware verhalen uit de dokterspraktijk

In zijn lange carrière als radio- en televisiemaker heeft Koos Postema vele merkwaardige dingen meegemaakt. Daarbij kwam – vooral tijdens het befaamde ‘Groot Uur U’ – regelmatig de medische stand ter sprake. Dit deed Kees Postema en de journaliste Magda Berman er toe besluiten artsen te bezoeken en hen te laten vertellen over werk, praktijk en patiënten.

En als artsen werkelijk beginnente vertellen dan komt er onder de schijnbaar hygiënische wereld van witte jassen en chloroform een ontroerend en kleurig fantasie-rijk tevoorschijn dat een lach en een traan oproept, maar ook vertroosting schenkt omdat men ontdekt dat men er eigenlijk nog niet zo slecht aan toe is.

47 korte verhalen – waarbij vanwege de intieme aard, artsen en patiënten anoniem blijven – die tesamen een kaleidoscopisch beeld geven van de wereld achter de deur met het bordje ‘spreekkamer’.

 

Aandoening Ziekte (algemeen)
Thema Dokters in maten en soorten Hulpverlening Informatief
Perspectief Andere Gezondheidszorg
Auteur Koos Postema Magda Berman
Uitgever Rap
ISBN 9789060054611
Jaar 1993
OCLC 1122562957 (link naar de bibliotheek)
Publicatie type Boek

Contact

Heb jezelf een ervaringsverhaal dat je met ons wilt delen? Mis je een bepaald verhaal of heb je juist een goede tip? Misschien klopt er iets niet op deze pagina?

We stellen feedback van onze bezoekers erg op prijs om samen deze website te laten groeien en uit te bouwen.

Alvast bedankt voor je reactie!