Dagen zonder kleur

In dit boek lees je hoe een juf en haar klas omgaan met groot verdriet als er een leerling/klasgenootje ziek wordt en uiteindelijk na een jaar overlijdt.

Nog 13 uur en 20 minuten te gaan. Dan is de zomervakantie voorbij. Maartje kan niet wachten om te beginnen aan haar avontuur in groep 8. Samen met haar klas kijkt ze erg uit naar alle dingen die staan te gebeuren in dit laatste jaar van de basisschool. De klas is uitgenodigd op de bruiloft van hun juf, ze melden zich aan voor een danswedstrijd, krijgen seksuele voorlichting, er komt een bijzonder huisdier in de klas, ze halen een grap uit met de juf en zo beleven ze van alles. Helaas kan niemand vermoeden dat er groot verdriet op de loer ligt. Maartje wordt ernstig ziek. Haar vriendin, de klas en de juf doen er alles aan om er zo goed mogelijk voor Maartje te zijn. Ze staat zeker niet alleen!

Dit boek Dagen zonder kleur, gaat over mijn allereerste jaar voor de klas, net klaar van de opleiding. Toen speelde dit grote verdriet, maar ook dit bijzondere jaar zich af. Het is een eerbetoon geworden aan mijn leerling en mijn fantastische klas uit 2004.

Lees meer…

 

Aandoening Ziekte (algemeen)
Thema Dood Jongeren Levenseinde Persoonlijke relaties Ziek kind
Perspectief Naasten
Auteur Heidi Bolsenbroek-Veltkamp
Uitgever Boekengilde
ISBN 9789463232135
Jaar 2018
Publicatie type Boek

Contact

Heb jezelf een ervaringsverhaal dat je met ons wilt delen? Mis je een bepaald verhaal of heb je juist een goede tip? Misschien klopt er iets niet op deze pagina?

We stellen feedback van onze bezoekers erg op prijs om samen deze website te laten groeien en uit te bouwen.

Alvast bedankt voor je reactie!