Dansen

Die ochtend werd ik tot mijn verdriet wakker. Ik deed mijn gordijnen open en zag dat er een herfststorm was losgebarsten. De storm woei de bladeren hoog omhoog en weer omlaag. Ze dansten in de wind. Ik besloot dat ik voortaan zou zijn als de bladeren. Hoe hard de storm in mijn hoofd ook zou waaien, ik zou dansen. In de jaren die volgden werd ‘dansen’ hierdoor het synoniem voor het telkens opnieuw opkrabbelen na het vallen. Voor leven.

Lonneke Tomas heeft een bipolaire en een persoonlijkheidsstoornis. Daarnaast heeft ze bijna dagelijks last van suïcidale gedachten. In 61 korte, openhartige blogs beschrijft ze met een gezonde dosis humor en zelfspot hoe zij door het leven danst. Ze vertelt hoe ze omgaat met de storm in haar hoofd en een manier vindt om steeds minder psychiatrisch en steeds meer mens te worden. Het geeft een uniek kijkje in de periode dat ze langzaam naar haar keuze van 18 juli 2019 groeit: de keuze om te leven. De blogs zijn regelmatig herkenbaar voor iedereen: mèt of zonder psychische problemen.

Lees meer…

 

Aandoening Bipolaire stoornis Depressie Psychiatrische aandoening Suicide
Thema Coping
Perspectief Patiënt
Auteur Lonneke Tomas
Uitgever De Wensvogel
ISBN 9789078761815
Jaar 2021
Publicatie type Boek

Contact

Heb jezelf een ervaringsverhaal dat je met ons wilt delen? Mis je een bepaald verhaal of heb je juist een goede tip? Misschien klopt er iets niet op deze pagina?

We stellen feedback van onze bezoekers erg op prijs om samen deze website te laten groeien en uit te bouwen.

Alvast bedankt voor je reactie!