De dokter is je dood

over prostaat carcinoom en hoe de huisarts daar geen antwoord op heeft

De huisarts is je dood. Negentig procent van de huisartsen zijn niet op de hoogte van de diagnostiek en opsporing van prostaat kanker bij mannen. Door een terughoudende houding van huisartsen en Gezondsheidsraad sterven jaarlijks 3000 mannen aan prostaat kanker.Als je hun slechte diagnostiek bespreekt bij het medisch tuchtcollege durven alle huisartsen te beweren dat ze geen aanwijzingen hadden voor symptomen van prostaatkanker.Ze kunnen die niet eens herkennen en nemen bij branderig gevoel bij plassen een SOA test af in plaats van een simpele PSA test, vinden ze spontane botbreuken meestal beginnend in het bekken van geen betekenis terwijl dat nu juist een signaal is dat een primaire carcinoom, meestal de prostaat carcinoom als aan het uitzaaien is in de botten.Voor stijve spieren en rug wordt je naar de fysio therapeut gestuurd. Zonder duidelijke reden daarvoor, maar stijve spieren zijn een symptoom van bot uitzaaiingen.Ik heb dit voorgelegd een het medisch tuchtcollege en ben benieuwd naar de rol van het tuchtcollege in dergelijke zaken en verdraaiingen van huisartsen die zich op allerlei manieren eruit proberen te draaien want ze hebben toch alles gedaan.

Lees meer…

Aandoening Prostaatkanker
Thema Bejegening Deskundigheid Dokters in maten en soorten Faciliteiten Hulpverleningsrelatie Kwaliteit van zorg Zorginstellingen
Perspectief Patiënt
Auteur mr drs GM van Duin
Uitgever Mijn bestseller
Jaar 2018
Publicatie type Boek

Contact

Heb jezelf een ervaringsverhaal dat je met ons wilt delen? Mis je een bepaald verhaal of heb je juist een goede tip? Misschien klopt er iets niet op deze pagina?

We stellen feedback van onze bezoekers erg op prijs om samen deze website te laten groeien en uit te bouwen.

Alvast bedankt voor je reactie!