De dood in ons leven

Reeds eeuwenlang staat de dood in liet leven van de mens centraal. Was men in vroeger tijden voortdurend bezig met de dood om zo een plaats in het hiernamaals te veroveren, vanaf de Gouden Eeuw richt de mens zich op het leven. De dood is echter niet weg te denken uit ons leven; hij is immers de enige zekerheid in het bestaan.

De bundel De in ons leven bevat een groot aantal bijzondere ontmoetingen met mensen die al dan niet professioneel niet de dood in aanraking zijn gekomen. Zo lezen wij het relaas van de moeder die haar kind door wiegedood verloor en het verhaal van de man die ene vliegtuigramp overleefde. Henri van Poll spreekt bovendien met een uitvaartverzorger, een pastoraal werker en de begeleider van een Aids-patiënt.

In De dood in ons leven schetst Henri van Poll niet alleen een intrigerend portret van de mensen die hij interviewde, maar geeft hij tevens een boeiend beeld van de vele facetten van de dood. Juist de persoonlijke toon van de openhartige gesprekken maakt De dood in ons leven tot een uniek en fascineren document.

 

Thema Dood
Perspectief Andere Gezondheidszorg Patiënt
Auteur Henri van Poll
Uitgever Sjaloom & Wildeboer
ISBN 9789064812408
Jaar 1995
Publicatie type Boek

 

Contact

Heb jezelf een ervaringsverhaal dat je met ons wilt delen? Mis je een bepaald verhaal of heb je juist een goede tip? Misschien klopt er iets niet op deze pagina?

We stellen feedback van onze bezoekers erg op prijs om samen deze website te laten groeien en uit te bouwen.

Alvast bedankt voor je reactie!