Een dood gewoon boek

[50 bijzondere verhalen uit de praktijk van de palliatieve zorg]

De 50 verhalen die Marij Schielke in dit bijzondere boek vertelt, zijn aangrijpend en indrukwekkend; stuk voor stuk pareltjes van attente menslievendheid. Dit boek is een inspiratiebron voor alle professionals en vrijwilligers, die mensen in hun laatste levensfase bijstaan. Er is grote vraag naar dit boek: In oktober 2013 verscheen de eerste druk; amper een jaar later was een tweede druk nodig.

Marij Schielke is een zeer ervaren (wijk)verpleegkundige palliatieve zorg en palliatief consulent bij Meander-Groep Zuid-Limburg. In 2013 won zij de Prijs voor de Palliatieve Zorg Limburg. Waar de meeste artsen en verpleegkundigen hooguit enkele keren per jaar terminale patiënten begeleiden, doet Marij dit elke dag. Rustig, bescheiden, deskundig en met veel empathie. In de dynamiek van een naderend levenseinde is zij het rustpunt in het gezin; zij begeleidt haar cliënt (én familie) in de laatste levensfase persoonlijk, respectvol en met mededogen. Met al haar ervaring ziet ze in een oogopslag hoe ze – vaak door kleine ingrepen – angst en pijn kan verminderen. Haar cliënten lijden niet onnodig pijn en hun ‘overgang’ gebeurt menswaardig, met zoveel mogelijk behoud van kwaliteit van leven.

 

 

Thema Bejegening Emoties Levenseinde Palliatieve zorg
Perspectief Andere Gezondheidszorg
Auteur Marij Schielke
Uitgever HBPR
ISBN 9789082123036
Jaar 2013
Publicatie type Boek

Contact

Heb jezelf een ervaringsverhaal dat je met ons wilt delen? Mis je een bepaald verhaal of heb je juist een goede tip? Misschien klopt er iets niet op deze pagina?

We stellen feedback van onze bezoekers erg op prijs om samen deze website te laten groeien en uit te bouwen.

Alvast bedankt voor je reactie!