Lekker koken voor (dementerende) ouderen
Drie studenten onderzochten aan welke voorwaarden voeding en een maaltijd voor ouderen en dementerenden moesten voldoen en raadpleegden deskundigen. Ze schreven dit boek met tips, informatie en recepten over hoe de maaltijd voor ouderen er het beste uit kan zien, op wat voor manier het eten het beste genuttigd kan worden en welke voedingsstoffen er in een maaltijd moeten zitten. De inzichten inspireerden de auteurs om dit informatieve kookboek te schrijven voor (dementerenden) ouderen. Hulp kregen ze van experts als VUmc hoogleraar neurologie Philip Scheltens, kok Geert Ameel, geriater Anneke van der Plaats en dietisten. Het boek van 112 pagina s bevat 25 recepten en is geillustreerd met kleurenfoto s.
Aandoening Dementie Thema Informatief Inventiviteit Ouderenzorg Vernieuwende patientvriendelijke ideeen Voeding Perspectief Andere Gezondheidszorg Auteur Luuk Eliens Uitgever Kosmos uitgevers ISBN 9789021552729 Jaar 2013 OCLC 825119166 (link naar de bibliotheek) Publicatie type Boek