Eten om niet te vergeten

Lekker koken voor (dementerende) ouderen

Drie studenten onderzochten aan welke voorwaarden voeding en een maaltijd voor ouderen en dementerenden moesten voldoen en raadpleegden deskundigen. Ze schreven dit boek met tips, informatie en recepten over hoe de maaltijd voor ouderen er het beste uit kan zien, op wat voor manier het eten het beste genuttigd kan worden en welke voedingsstoffen er in een maaltijd moeten zitten. De inzichten inspireerden de auteurs om dit informatieve kookboek te schrijven voor (dementerenden) ouderen. Hulp kregen ze van experts als VUmc hoogleraar neurologie Philip Scheltens, kok Geert Ameel, geriater Anneke van der Plaats en dietisten. Het boek van 112 pagina s bevat 25 recepten en is geillustreerd met kleurenfoto s.

Lees meer…

Aandoening Dementie
Thema Informatief Inventiviteit Ouderenzorg Vernieuwende patientvriendelijke ideeen Voeding
Perspectief Andere Gezondheidszorg
Auteur Luuk Eliens
Uitgever Kosmos uitgevers
ISBN 9789021552729
Jaar 2013
OCLC 825119166 (link naar de bibliotheek)
Publicatie type Boek

Contact

Heb jezelf een ervaringsverhaal dat je met ons wilt delen? Mis je een bepaald verhaal of heb je juist een goede tip? Misschien klopt er iets niet op deze pagina?

We stellen feedback van onze bezoekers erg op prijs om samen deze website te laten groeien en uit te bouwen.

Alvast bedankt voor je reactie!