Fier en verder

Meiden over hun leven na de hulpverlening

Pag.15: In dit boek wordt verslag gedaan van een onderzoek dat is verricht onder 33 meiden die hun behandeling bij Fier hebben afgerond. De meiden zijn een half jaar tot twee jaar nadat zij Centrum Jeugd hadden verlaten geinterviewd.Hoofdstuk 1 is een inleiding. Vervolgens wordt ingegaan op de situatie van de meisjes en jonge vrouwen toen zij werden aangemeld en opgenomen bij Asja, Zahir en Metta (hoofdstuk2) en hoe hun situatie er gemiddeld veertien maanden na hun vertrek uitziet (hoofdstuk 3). Hoofdstuk 4 gaat over hoe de meisjes en jonge vrouwen en hun ouders het verblijf en de hulp hebben ervaren. In het afsluitende hoofdstuk 5 wordt gereflecteerd op de gegevens en een antwoord geformuleerd op de vraag of Centrum Jeugd het verschil maakte voor deze jeugd en jongeren. Ook zijn hier suggesties voor veranderingen, aanpassingen en verfijning van de zorgprogrammas opgenomen.

Lees meer…

Aandoening Gedragsmoeilijkheden bij kinderen Post traumatische stress stoornis (PTSS)
Thema Clientvriendelijke zorg Coping Geestelijke gezondheidszorg Hulpverleningsrelatie Kind en ouders Kwaliteit van zorg
Perspectief Andere Gezondheidszorg
Auteur Anke van Dijke F. Lamers – Winkelman Marieke van der Pers Shenna Werson
Uitgever SWP
ISBN 9789088505911
Jaar 2015
OCLC 903399220 (link naar de bibliotheek)
Publicatie type Boek

Contact

Heb jezelf een ervaringsverhaal dat je met ons wilt delen? Mis je een bepaald verhaal of heb je juist een goede tip? Misschien klopt er iets niet op deze pagina?

We stellen feedback van onze bezoekers erg op prijs om samen deze website te laten groeien en uit te bouwen.

Alvast bedankt voor je reactie!