Ik ben mijn borstkanker niet

Vrouwen vertellen openlijk over liefde & seks, haaruitval & dik worden, moeders & dochters, over vrouw zijn met borstkanker

In dit boek vertellen 800 zeer uiteenlopende vrouwen over hoe borstkanker in hun leven een plaats kreeg. Via de website First Person Plural uitsluitend bereikbaar voor vrouwen met borstkanker, werden twee jaar lang gegevens en reacties verzameld met behulp van de Small Group Dialogue techniek. Ruth heeft dit materiaal in drie delen thematisch geordend en ingeleid. Daarbij heeft ze steeds letterlijke citaten onder elkaar gezet. Deel een gaat in op de diagnose en wat daaruit voortvloeit, deel twee over hoe te leven met borstkanker en in deel drie het grote geheel van de aandoening. Aanvullend is er een lijst van adressen en websites van organisaties op het gebied van borstkanker in Belgie en Nederland. De vrouwen gebruiken pseudoniemen. Openhartig wordt ingegaan op diverse onderwerpen. Goed leesbaar, overzichtelijk, informatief.

Lees meer…

Aandoening Borstkanker Kanker
Thema Heel de mens Hulpverleningsrelatie Informatief Lotgenoten
Perspectief Andere Gezondheidszorg Naasten Patiënt
Auteur Ruth Peltason
Uitgever Fontaine uitgevers
ISBN 9789059562851
Jaar 2009
OCLC 270882072 (link naar de bibliotheek)
Publicatie type Boek

Contact

Heb jezelf een ervaringsverhaal dat je met ons wilt delen? Mis je een bepaald verhaal of heb je juist een goede tip? Misschien klopt er iets niet op deze pagina?

We stellen feedback van onze bezoekers erg op prijs om samen deze website te laten groeien en uit te bouwen.

Alvast bedankt voor je reactie!