In dynamiek met autonomie en eigen regie – Een kwalitatief onderzoek naar de inbreuk van de dynamiek in de driehoek op de autonomie en eigen regie van cliënten met een licht verstandelijke beperking.

Binnen de zorg van cliënten met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) is de samenwerking tussen cliënt, familie en zorgprofessional, ook wel de driehoek genoemd, een belangrijke samenwerking. De samenwerking in de driehoek heeft invloed op de mate waarin cliënten autonomie en regie op eigen leven kunnen nemen. Het doel van dit onderzoek is inzicht te bieden in de ingewikkeldheden die de dynamiek van de driehoek met zich mee brengt ten aanzien van de autonomie en eigen regie van cliënten, dit vanuit het perspectief van de cliënt. Het onderzoek hoopt bij te dragen aan meer bewustwording bij familie, zorgprofessionals, beleidsmakers en zorgorganisaties over deze ingewikkeldheden.

Lees meer…

 

Aandoening Licht Verstandelijke Beperking (LVB)
Auteur Thessa van den Berg
Jaar 2022
Publicatie type Scriptie

Contact

Heb jezelf een ervaringsverhaal dat je met ons wilt delen? Mis je een bepaald verhaal of heb je juist een goede tip? Misschien klopt er iets niet op deze pagina?

We stellen feedback van onze bezoekers erg op prijs om samen deze website te laten groeien en uit te bouwen.

Alvast bedankt voor je reactie!