Kind als geen ander

‘Kind als geen ander’ is een bewerking van Isarins proefschrift dat in december 2001 verscheen onder de titel “De eigen ander”. Voor veel lezers vormden de filosofische exercities die in de academische traditie een belemmering. Om de boodschap van “De eigen ander” voor een breder publiek toegankelijk te maken is uit deze versie een groot deel van de filosofie verdwenen. Een deel van de complexiteit is gebleven, omdat die niet weg te schrijven valt uit wat nu eenmaal een complexe ervaring is.

Moeder zijn van een gehandicapt kind is heel veel verschillende dingen tegelijk. Het is een moederschap dat zich met vallen en opstaan ontwikkelt in de relatie tot het kind, in de relatie tot deskundigen en in de relatie tot mensen uit de omgeving. Moeders zonder model leven met tegenstrijdigheden in zichzelf en in de wereld waarin zij hun moederschap vormgeven; dat maakt hen eigenzinnig en eigenwijs. Dat maakt ook dat hun ervaring niet in een overzichtelijk en eenduidig verhaal kan worden verteld. … In Kind als geen ander komen moeders van gehandicapte kinderen aan het woord over liefde en afwijzing, voelen en weten, schaamte en trots, onbegrip en steun. Op het kompas van hun eigen wijsheid zoeken zij hun weg in relaties die worden getekend door de verwevenheid van wat het kind heeft en wie het is.’

Lees meer…

 

Aandoening Aangeboren afwijkingen
Thema Familieverhoudingen Geestelijke gezondheidszorg Informatief Kind en ouders Persoonlijke relaties Zorgbelasting
Perspectief Andere Gezondheidszorg Naasten
Auteur Jet Isarin
Uitgever Uitgeverij Damon
Jaar 2004

Contact

Heb jezelf een ervaringsverhaal dat je met ons wilt delen? Mis je een bepaald verhaal of heb je juist een goede tip? Misschien klopt er iets niet op deze pagina?

We stellen feedback van onze bezoekers erg op prijs om samen deze website te laten groeien en uit te bouwen.

Alvast bedankt voor je reactie!