Kind zonder woorden

Rosalie Adriaans heeft een zwakzinnige zoon met epilepsie: Ron. Vanaf zijn geboorte tot nu hield ze een dagboek bij, op basis waarvan ze dit boek schreef.

Inmiddels is Ron in de vijftig en zijn ze samen heel wat ervaringen rijker. Rosalie vertelt in dit boek over de zorg, die – naarmate Ron opgroeit – steeds zwaarder wordt. De ambivalentie en het verdriet wanneer Ron uit huis geplaatst moet worden. Mooie momenten die ze samen delen; vakanties in Zeeland, samen fietsen en wandelen, de vaste patronen in hun samenzijn waar ze beide intens van genieten.

Maar ook haar frustratie, wanneer er herhaaldelijk misstanden zijn in de professionele zorg voor haar zoon. En tot slot haar onmacht, wanneer de coronamaatregelen het onmogelijk maken om haar zoon te bezoeken.

Haar verhaal zal door veel ouders van geestelijke gehandicapte kinderen worden herkend. Tevens is dit boek bedoeld voor alle hulpverleners begeleiding, die in de zorg werken.

Lees meer…

 

Aandoening Verstandelijke Beperking
Thema Coronacrisis Educatief Emoties Hulpverlening Kind en ouders Kwaliteit van zorg Ziek kind Zorg coordinatie Zorginstellingen
Perspectief Naasten
Auteur Rosalie Adriaans
Uitgever Boekengilde
ISBN 9789464029550
Jaar 2020
OCLC 66273827 (link naar de bibliotheek)
Publicatie type Boek

Contact

Heb jezelf een ervaringsverhaal dat je met ons wilt delen? Mis je een bepaald verhaal of heb je juist een goede tip? Misschien klopt er iets niet op deze pagina?

We stellen feedback van onze bezoekers erg op prijs om samen deze website te laten groeien en uit te bouwen.

Alvast bedankt voor je reactie!