Lucia. Dan blaas ik zachtjes in je oor

Als Loes weet dat ze gaat sterven vraagt ze haar kleinkinderen of ze dichter bij haar bed komen. Dan zegt Loes: “Ik ga dood… Ja dan ben ik niet meer hier en zien jullie me niet meer. Maar ik ben er nog wel hoor. Als jullie aan me denken, _dan blaas ik zachtjes in je oor_ “.

En nu ligt er een boek over Loes met deze ondertitel. Via ingesproken berichten in een groepsapp met dierbaren deelt Loes tijdens haar ziekte heel openhartig haar belevenissen. Een verhaal vol emoties, humor, moed en wijsheid dat grote indruk maakt. Haar vriendin Joyce is zo geraakt door de manier waarop Loes omgaat met haar ziekte dat zij de ingesproken berichten begint uit te tikken. Met steun van anderen werkt Joyce dat uit tot een boek: *LUCIA* .

Het verhaalt over de weg die Loes aflegt van het omarmen van het leven – “Ik ben herstellend van kanker” – tot uiteindelijk ook het omarmen van de dood. “Mijn ziekte bracht me heel veel rijkdom. Ik had dit niet willen missen”, zegt ze. En als ze hier niet meer is hoopt ze nog wel “om het hoekie te koekeloeren”. Naar ons.

Lucia is geschreven door Joyce van der Pauw – van Breukelen, maar doorspekt met de teksten van “Lucia” (Loes) zelf en Frans, de man van Loes.

In Lucia neemt Loes de regie. Met de diagnose kanker volgt ze haar eigen pad. En deelt haar gevoelens en ervaringen via ingesproken berichten. Ze behoudt haar humor en vermogen om lol te maken. Noemt zichzelf een “held op sokken” als de dood nadert. Haar cirkel is rond.

 

Lees meer…

 

Aandoening Kanker
Thema Bejegening Dood Emoties Humor Levenseinde Persoonlijke relaties
Perspectief Naasten Patiënt
Auteur Joyce van der Pauw – van Breukelen:
Uitgever Tobi Vroegh
OCLC 1312678139 (link naar de bibliotheek)
Publicatie type Boek

Contact

Heb jezelf een ervaringsverhaal dat je met ons wilt delen? Mis je een bepaald verhaal of heb je juist een goede tip? Misschien klopt er iets niet op deze pagina?

We stellen feedback van onze bezoekers erg op prijs om samen deze website te laten groeien en uit te bouwen.

Alvast bedankt voor je reactie!