‘NIKKI’

Hoe is het om op te groeien in een gezin waarvan één of beide ouders een kwetsbaarheid heeft? Dat laat filmmaakster Monique Nolte op een aangrijpende manier zien in de documentaire NIKKI. Nikki is één van de meer dan een half miljoen kinderen met een vader of moeder die psychische problemen en/of een verslaving heeft. Met de film en bijbehorende impactcampagnes hoopt de filmmaakster op meer aandacht voor deze gezinnen.

 

Hoe lastig het is om je kind op te voeden als je met een borderline persoonlijkheidsstoornis kampt. Maar ook: hoe moeilijk als je je moeder ervan moet overtuigen dat ze géén slechte moeder is. Hoe zwaar het is om teveel verantwoordelijkheid te dragen. Maar ook: hoe fijn als je moeder precies de troostende dingen zegt als je verdriet hebt om je afwezige vader.

Het wordt op een hartverscheurende manier duidelijk in de film, waarvoor Monique Nolte Nikki en haar moeder Karin jarenlang volgde. ‘Ik heb de liefde tussen moeder en dochter willen vangen, maar ook de schaduwkant ervan’, zegt Nolte. ‘Het is ontzettend ingewikkeld voor een kind als je ouders je beschadigen zonder dat ze daar iets aan kunnen doen. Moeder Karin wil het beste voor Nikki. Dat merk je aan alles. Hun liefde voor elkaar is onvoorwaardelijk. Dat maakt dat het moeilijk is voor Nikki om over haar problemen te praten. Ze wil haar moeder niet afvallen.

 

Lees hier meer over de documentaire.

 

Aandoening Borderline Verslaving
Thema Coping Erkenning
Perspectief Naasten
Publicatie type Multimedia

Contact

Heb jezelf een ervaringsverhaal dat je met ons wilt delen? Mis je een bepaald verhaal of heb je juist een goede tip? Misschien klopt er iets niet op deze pagina?

We stellen feedback van onze bezoekers erg op prijs om samen deze website te laten groeien en uit te bouwen.

Alvast bedankt voor je reactie!