Nooit meer gewoon

Anne Marie Metz beschrijft in dit boek Nooit meer gewoon het leven met haar verstandelijk gehandicapte dochter en gaat onder andere in op de zorg die haar dochter krijgt in diverse instellingen. Ze vertelt over de invloed die dochter Karen heeft op haar gezin en op dat van haarzelf hun leven zal nooit meer gewoon worden.Toen het boek uitkwam werd het veelbesproken, zowel binnen de zwakzinnigenzorg, als in de samenleving. De schrijfster werd uitgenodigd in vele radio, en TV uitzendingen en vele ( dag) bladen schonken aandacht aan het boek. Anne Marie Metz had al een dochter Marthe, toen de tweeling Michiel en Karen werd geboren. Michiel was gezond, Karen moest voor haar leven knokken. Ze werd beademd om in leven te blijven en de prognose van de artsen was dat Karen niet oud worden en diepzwakzinnig zou zijn. Anne Marie en haar man besluiten Karen niet in huis te nemen ze bleef in het ziekenhuis en werd daarna overgeplaatst naar een inrichting. Maar Karen ontwikkelde zich veel beter dan men ooit voorspeld had ze leerde lopen en goed spreken. Toch werd ze door haar ouders niet in huis genomen voor vader was dat bespreekbaar, voor Anne Marie niet. Vooruitgang bij Karen was voor haar moeder moeilijk omdat het haar met de vraag of Karen toch niet thuis had kunnen wonen. Dat een diepzwakzinnig kind op den duur niet thuis kan wonen, wordt vrij algemeen geaccepteerd maar vooruitgang confronteerde Anne Marie met schuldgevoelens die ze in het boek voortdurend van zich af probeert te schrijven.

Aandoening Verstandelijke handicaps
Thema Deskundigheid Dokters in maten en soorten Hulpverleningsrelatie Zeggenschap Zorg coordinatie Zorgbelasting Zorginstellingen
Perspectief Naasten
Auteur Anne Marie Metz
Uitgever Balans
ISBN 9789050180269
Jaar 1987
OCLC 1109843385 (link naar de bibliotheek)
Publicatie type Boek

Contact

Heb jezelf een ervaringsverhaal dat je met ons wilt delen? Mis je een bepaald verhaal of heb je juist een goede tip? Misschien klopt er iets niet op deze pagina?

We stellen feedback van onze bezoekers erg op prijs om samen deze website te laten groeien en uit te bouwen.

Alvast bedankt voor je reactie!