Promotie Sam Schrevel: Surrounded by controversy: Perspectives of adults with ADHD and health care professionals on mental health care

Proefschrift van 170 pagina&rsquos, in het Engels geschreven door Sam J.C. Schrevel waarin hij het (kwalitatieve) onderzoek beschrijft dat hij uitvoerde binnen het Athena Instituut van de Vrije Universiteit van Amsterdam rond het thema Attention-deficit hyperactivity disorder (ADHD) bij volwassenen. ADHD is een aandoening die vooral goed omschreven is bij kinderen. Maar bij volwassenen is het moeilijker en ingewikkelder om de diagnose te stellen. Het duurt vaak lang voordat er een diagnose is, ook al omdat er vaak sprake is van co-morbiditeit. Welke wensen hebben volwassen met ADHD ten aanzien van hun zorg en is dat ook te verwezenlijken. Een mooi rijk proefschrift met aandacht voor problemen op het gebied van inzet van evidence based methoden en ervaringsdeskundigheid binnen de zorg en aanbevelingen voor onderzoek.

Lees meer…

 

Aandoening ADHD
Thema Vernieuwende patientvriendelijke ideeen
Perspectief Andere Gezondheidszorg
Auteur Sam Schrevel
Uitgever In eigen beheer
Jaar 2015
Publicatie type Promotie Publicatie

Contact

Heb jezelf een ervaringsverhaal dat je met ons wilt delen? Mis je een bepaald verhaal of heb je juist een goede tip? Misschien klopt er iets niet op deze pagina?

We stellen feedback van onze bezoekers erg op prijs om samen deze website te laten groeien en uit te bouwen.

Alvast bedankt voor je reactie!