Raak mij niet aan

Ingrijpende gebeurtenissen tekenen wie je bent en hoe je daar verder mee leeft. Na zo’n gebeurtenis zoek je naar woorden hoe je verhaal te vertellen.

Corona was ook zo’n ingrijpende gebeurtenis. In dit boek vertellen cliënten (thuiswonend of in een van de woonzorgcentra), naasten en mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers in de ouderen- en verpleeghuiszorg over deze periode.

Vier verhaallijnen komen samen. Het boek biedt zowel ontroeren persoonlijke interviews als kritische reflecties op wat we leerden uit deze periode. De verhalen zijn soms grappig en dan weer rauw. De foto’s staan op zichzelf en vormen intieme en indrukwekkende (beeld)verhalen. Tenslotte vertellen de kunstwerken een vierde verhaal, over lichamelijkheid, kwetsbaarheid en empathie.

Wie in dit boek bladert, kijkt en leest, kan overal beginnen. Het is bedoeld om terug te kijken en op verhaal te komen. Om zélf te begrijpen waar je deel van bent geweest of om thuis, met familie of het team herinneringen op te halen. Om te verwerken, te rouwen en sámen weer verder te kunnen.

Het is een eerbetoon aan alle betrokkenen. Aan alle ouderen die hun naasten niet konden zien. Aan de zorgverleners die in onzekerheid en spanning klaar stonden Aan alle families en dierbaren die daaromheen stonden. En aan de vrijwilliger die tijdelijk buitenspel stonden.

Dit is het verhaal dat verteld moet worden. Aan jezelf en aan wie je lief is.

Lees meer…

 

Aandoening Ziekte (algemeen)
Thema Coronacrisis Persoonlijke relaties Verpleeghuis
Perspectief Naasten Patiënt Perspectief Overigen
Auteur Judith Leest Noortje Dalhuijsen
Uitgever DVH
ISBN 9789491936333
Jaar 2021
Publicatie type Boek

Contact

Heb jezelf een ervaringsverhaal dat je met ons wilt delen? Mis je een bepaald verhaal of heb je juist een goede tip? Misschien klopt er iets niet op deze pagina?

We stellen feedback van onze bezoekers erg op prijs om samen deze website te laten groeien en uit te bouwen.

Alvast bedankt voor je reactie!