Reis langs de Rijn en verder

[Op reis met een moeder met dementie]

De cruise verbeeldt de reis van iedereen die met dementie te maken krijgt. De auteur heeft de gave bijzonder frappante, soms tragi-komische scènes te schilderen. Met veel respect.

‘Over tien jaar kijken we hier op terug en lachen we heel hard,’ zei Madou tegen haar moeder. ‘Ik dan toch vanuit een stenen vaasje op het dressoir,’ zei Celestine, ‘dat kan best, als je er een mp3- speler op aansluit.’ ‘Goed, ik lach nu al,’ zei Madou. Madou wordt door haar bejaarde moeder Celestine op een slinkse manier naar een reisje op de Rijn gelokt. Ze heeft er helemaal geen zin in, maar gaandeweg begrijpt ze waarom haar moeder dit heeft gedaan. Tijdens deze reis leren ze elkaar beter begrijpen en rekenen ze af met een aantal spoken uit hun gezamenlijke verleden. Daarnaast ontdekt Madou dat er ondanks haar moeders achteruitgang toch nog wat lichtpuntjes zijn. Het verhaal eindigt met een nieuw begin, zowel voor haar als voor haar moeder. Een bijzonder boek, een must-read voor iedereen die ooit met dementie te maken krijgt. Jurn Verschraegen, directeur Expertisecentrum Dementie Vlaanderen

Lees meer…

 

Aandoening Dementie
Thema Humor Persoonlijke relaties
Perspectief Naasten
Auteur Amber ten Brink
Uitgever Van Driel Publishing
ISBN 9789493200906
Jaar 2023
OCLC 1417373646 (link naar de bibliotheek)
Publicatie type Boek

Contact

Heb jezelf een ervaringsverhaal dat je met ons wilt delen? Mis je een bepaald verhaal of heb je juist een goede tip? Misschien klopt er iets niet op deze pagina?

We stellen feedback van onze bezoekers erg op prijs om samen deze website te laten groeien en uit te bouwen.

Alvast bedankt voor je reactie!