Vensters op het mooie leven

In dit boek staat een selectie van publicaties van Jacqueline Kool uit de laatste vijfentwintig jaar, aangevuld met enkele nieuwe essays. Het boek is geïllustreerd met  collageschilderijen die zij zelf maakte. Ze bevatten een ‘venster’, in de vorm van een raam, een doorkijkje, een poort of een deur die passen bij een thema. Ze tonen hoe denken en maken, taal en beeld, elkaar beïnvloeden. Ze verbindt haar ervaringsdeskundigheid met professionele en wetenschappelijke kennis.
Kool licht hier vier domeinen toe: denken over lichaam, zingeving, verbondenheid en de betekenis van creativiteit. Deze vier domeinen zijn met elkaar verweven, het zijn inhoudelijke oriëntaties alsook benaderingswijzen. ‘Zo is creativiteit een thema, maar ook een levensader voor mij in mijn leven en mijn werk; naast denken, beschouwende taal en analyseren, heb ik het nodig om me door kunst te laten raken en verwarren.’

Lees meer…

 

Aandoening Lichamelijke handicaps Ziekte (algemeen)
Thema Vernieuwende patientvriendelijke ideeen
Perspectief Andere Gezondheidszorg Patiënt
Auteur Jacqueline Kool
Uitgever In eigen beheer
ISBN 9789090357195
Jaar 2022
Publicatie type Boek

Contact

Heb jezelf een ervaringsverhaal dat je met ons wilt delen? Mis je een bepaald verhaal of heb je juist een goede tip? Misschien klopt er iets niet op deze pagina?

We stellen feedback van onze bezoekers erg op prijs om samen deze website te laten groeien en uit te bouwen.

Alvast bedankt voor je reactie!