Versterk je BRON – Op verhaal komen na een postpartum depressie

Op een gemiddelde dag in Nederland worden bijna vijfhonderd kinderen geboren. Naar hun komst is uitgekeken, lang over gedroomd en met een ‘gender reveal’ party gevierd. De roze wolk blijkt in de praktijk vaak anders dan verwacht. Ruim tien procent van de nieuwe moeders en vijf procent van de vaders, worden overvallen door een postpartum depressie. Een zeer ingrijpende en ontwrichtende ervaring.

Met behulp van het BRON-model en (hoopvolle) up-to-date informatie over rouw en hechting, is er aandacht voor jouw verhaal. Zonder te vergeten wat jou is gebeurd – dat hoeft ook niet – maar wel voorwaarts en met compassie voor jezelf en het leven dat jij leidt. Stap voor stap maak je de balans op van jouw verhaal en versterk je het. Zodat jouw verhaal mag worden gezien, gehoord en verteld.

“De fijne, bemoedigende toon stimuleert vrouwen om dat wat hun is overkomen, een plek te geven. De schrijfster spreekt hen aan als vrije, sterke personen. Het werkboek geeft handvatten om de levenswijsheid die een crisis als een postpartum depressie óók oplevert, te gebruiken als bron voor een gelukkiger, bewuster leven.” Anne Marleen Meulink, journalist, cultureel antropoloog en postpartum adviseur.

Lees meer…

 

Aandoening Postnatale depressie (PND)
Thema Rouw
Perspectief Patiënt
Auteur Evelien van Altena - van Kampen
Uitgever Boekscout
ISBN 9789464502237
Jaar 2022
Publicatie type Boek

Contact

Heb jezelf een ervaringsverhaal dat je met ons wilt delen? Mis je een bepaald verhaal of heb je juist een goede tip? Misschien klopt er iets niet op deze pagina?

We stellen feedback van onze bezoekers erg op prijs om samen deze website te laten groeien en uit te bouwen.

Alvast bedankt voor je reactie!