Dag Ma!

Ik vind het vreselijk om zo over mijn moeder te oordelen waar ze zelf bij zit en dan steeds te zeggen: Nee, dat kun je niet meer hoor. Alsof je tegen een kind dat denkt dat hij een acht heeft, steeds moet zeggen: nee hoor, je hebt een vier. Steeds zie ik dat ongeloof op haar gezicht. Ze wordt steeds opstandiger. (pag.11) Boek van 50 pagina geïllustreerd met aquarellen van Ma, waarin Ankie van Hezewijk in een aantal verhalen beschrijft hoe haar moeder Joop dementerend raakt, opgenomen wordt en verder leeft binnen de instelling, tot ze sterft. Ze licht toe hoe dat voor haar moeder, vader en kinderen was. Thema waar vele mensen mee te maken krijgen wanneer zij of hun familie geconfronteerd worden met dementie worden door haar beschreven. Het zijn vaak dilemma waar niet zomaar een oplossing voor te vinden is en situaties waar familie en mensen met dementie nu in terecht kunnen komen. Een prachtig compact boekje. De schrijfster eindigt met herinneringen aan haar moeder die terug zijn van weggeweest en niet zijn afgepakt door de periode waarin haar moeder dementerend was.

Lees meer…

 

Aandoening Dementie
Thema Acceptatie Aftakeling Communicatie Dood Familieverhoudingen Persoonlijke relaties Schaamte Zeggenschap Zorgbelasting
Perspectief Naasten
Auteur Ankie van Hezewijk
Uitgever Zadoks
ISBN 9789081677196
Jaar 2016
OCLC 951429689 (link naar de bibliotheek)
Publicatie type Boek

Contact

Heb jezelf een ervaringsverhaal dat je met ons wilt delen? Mis je een bepaald verhaal of heb je juist een goede tip? Misschien klopt er iets niet op deze pagina?

We stellen feedback van onze bezoekers erg op prijs om samen deze website te laten groeien en uit te bouwen.

Alvast bedankt voor je reactie!