Dagboek van welke vrouw? Diagnose borstkanker

Het hoeft niets te betekenen. In mijn hoofd gaan hele andere gedachten. Foute boel, foute boel.! Morgen ben ik vrij. Dan ga ik wel even naar de dokter. (Pag.11) Boek van 225 pagina waarin Nynke Jonker Vries beschrijft hoe bij haar op 21-jarige leeftijd borstkanker wordt geconstateerd. Het zet haar leven en dat van haar partner Jeroen behoorlijk op zn kop. Ze beschrijft de gang door de gezondheidszorg en reflecteert daarbij op wat het met haar en haar omgeving doet. Ze gaat in op effecten van behandelingen, hoe zij haar omgeving over de borstkanker vertelt, hoe zij reageren. Ze licht toe welke beslissingen ze waarom genomen heeft over al dan niet een borstreconstructie, en hoe zij als jonge 21 -jarige vrouw met mooie borsten waar ze trots op was (cup F), omgaat met emoties, behandelingen en verlies van haar borsten. Vervolgens blijkt de borstreconstructie lastiger en maar beperkt op te leveren wat ze zou willen. Complicaties maken dat een gereconstrueerde borst weer verwijderd moet worden. Aan het eind van het boek schrijft Nynke Jonker Vries een brief aan haar tumor, licht toe wat ze wel en niet zal missen van de periode waarin ze behandeld werd en hoe haar leven er uitziet in juli 2016.

Lees meer…

Aandoening Borstkanker Kanker
Thema Bejegening Communicatie Coping Dokters in maten en soorten Emoties Hulpverleningsrelatie Persoonlijke relaties Verplegenden als zieken
Perspectief Patiënt
Auteur Nynke Jonker Vries
Uitgever Boekscout
Jaar 2016
OCLC 1105983995 (link naar de bibliotheek)
Publicatie type Boek

Contact

Heb jezelf een ervaringsverhaal dat je met ons wilt delen? Mis je een bepaald verhaal of heb je juist een goede tip? Misschien klopt er iets niet op deze pagina?

We stellen feedback van onze bezoekers erg op prijs om samen deze website te laten groeien en uit te bouwen.

Alvast bedankt voor je reactie!