De dag dat ik doodging

De strijd van een moeder voor haar ongeboren kind

Egodocument van Tania Bongers waarin zij beschrijft hoe bij haar, gedurende haar zwangerschap (16 weken), baarmoederhalskanker werd geconstateerd. Het advies van de Nederlandse artsen was aanvankelijk aborteren. Maar Tania Bongers zocht zelf op het internet. Zij vond een Belgische arts in Leuven die zwangere vrouwen chemotherapie geeft waarbij ze de baby kunnen behouden zonder negatieve gevolgen voor het kind. Toen volgden de Nederlandse arts, en een samenwerking tussen hem en de Belgische collega werd een feit. Ze kreeg vijf chemokuren en haar dochtertje werd met 33 weken gezond en wel geboren via een keizersnede. De tumor, baarmoeder en eierstokken van Tania Bongers werden daarna meteen verwijderd. Het boek van 41 hoofdstukken, 304 pagina´s, na deze periode geschreven, is een indrukwekkend verhaal.

Lees meer…

 

Aandoening Baarmoederhalskanker Eierstokkanker Vroeggeboorte Zwangerschapsproblemen
Thema Clientvriendelijke zorg Deskundigheid Dokters in maten en soorten Emoties Kwaliteit van zorg Vernieuwende patientvriendelijke ideeen
Perspectief Patiënt
Auteur Tania Bongers
Uitgever Mistral
ISBN 9789048818877
Jaar 2013
OCLC 858038884 (link naar de bibliotheek)
Publicatie type Boek

Contact

Heb jezelf een ervaringsverhaal dat je met ons wilt delen? Mis je een bepaald verhaal of heb je juist een goede tip? Misschien klopt er iets niet op deze pagina?

We stellen feedback van onze bezoekers erg op prijs om samen deze website te laten groeien en uit te bouwen.

Alvast bedankt voor je reactie!