Kijk mij nou

[Een bundel verhalen van jongeren met een handicap]

Marieke heeft een spierziekte. Ze werkt als directiesecretaresse, gaat regelmatig stappen en woont op zichzelf.

Arjen is slechtziend en heeft nog een paar handicaps. Hij kan nog steeds kwaad worden als hij eraan denkt dat de school voor Speciaal Onderwijs beweerde dat hij niet kon werken. Dankzij zijn ouders en zichzelf werkt hij al een paar jaar als baliemedewerker.

Roos kwam in een rolstoel terecht en merkte tot haar verbazing dat anderen haar niet meer als jonge meid zagen, maar als een ‘gehandicapte’. Korneel zou niet volwassen worden. Hij heeft immers de ziekte van Duchenne. Nu is hij al een eindje in de twintig, dankzij de medische ontwikkelingen. Hij heeft plezier in het leven, sport, verzorgt een kabelkrant en doet nog veel meer.

Dit boekje gaat over jongeren met een lichamelijke handicap die midden in het leven staan. Ze vertellen waar ze mee worden geconfronteerd en wat ze hebben bereikt. Ze vertellen ook hoe het anders en beter zou kunnen. Maar ze hebben het er vooral over hoe mooi het leven is, ondanks alle obstakels die ze tegen komen.

Lees meer…

“Dit boek was onderdeel van de collectie van Petra Jorissen”.

 

Aandoening Lichamelijke handicaps Slechtziendheid Spierziekten Ziekte (algemeen)
Thema Coping Stigmatisering Studeren met een beperking Zelfmanagement Ziekte en werken
Perspectief Patiënt
Auteur Yvette den Brok-Rouwendal
Uitgever Stichting Important Message
ISBN 9789079529049
Jaar 2007
Publicatie type Boek

Contact

Heb jezelf een ervaringsverhaal dat je met ons wilt delen? Mis je een bepaald verhaal of heb je juist een goede tip? Misschien klopt er iets niet op deze pagina?

We stellen feedback van onze bezoekers erg op prijs om samen deze website te laten groeien en uit te bouwen.

Alvast bedankt voor je reactie!