Levend en dood tegelijk

Door een zeer ernstig auto-ongeluk waarbij er één dode en vier zwaar gewonden zijn gevallen, liep haar dochter Ley zeer ernstig niet aangeboren hersenletsel op. De onbekende wereld die toen voor Karin openging was een leerzame en heftige ervaring.

Realiteit en gedachten volgen elkaar in het boek op. Woede, frustratie, verdriet dat ze niet uit, omdat de sociale omgangsvormen dat niet toestaan. In het boek zijn de herkenbare gedachten schuin weergegeven. Het geeft het rouwproces van Karin letterlijk woorden.

Het boek geeft aan de hand van alledaagse huiselijke voorbeelden inzicht in wat NAH bij een puber in een gezin kan betekenen en hoe professionals hiermee om zouden kunnen gaan. In Ley haar geval betekende dit dat een VWO-meisje die dierenarts wilde worden een levenslang meisje van rond de 11-12 jaar zal blijven met buitengewoon weinig mogelijkheden.

Het boek sluit af met enkele tips voor professionals, in de hoop hen breder inzicht te geven in het eigen handelen.

Lees meer…

 

Aandoening niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
Thema Coping Familieverhoudingen
Perspectief Naasten
Auteur Karin van Leeuwen
Uitgever Mijn bestseller
ISBN 9789461934970
Jaar 2013
Publicatie type Boek

Contact

Heb jezelf een ervaringsverhaal dat je met ons wilt delen? Mis je een bepaald verhaal of heb je juist een goede tip? Misschien klopt er iets niet op deze pagina?

We stellen feedback van onze bezoekers erg op prijs om samen deze website te laten groeien en uit te bouwen.

Alvast bedankt voor je reactie!