Ouderenmishandeling komt in de beste families voor

Dit boek beschrijft verschillende waargebeurde verhalen over ouderenmishandeling, geschreven vanuit de zorgverlener. De auteur van dit boek, Hetty Termeer, heeft met dit boek tot doel om ouderenmishandeling, dat op zeer grote schaal voorkomt, sneller te signaleren en te dúrven aanpakken.

Zij heeft de overtuiging dat het gedrag van een oudere dat lijkt op dementie, bij onvoldoende persoonlijke aandacht kan leiden tot niet-signalering van ouderenmishandeling; zelfs tot versterking hiervan.

Voor haar is geldend dat elke ouderenzorgsituatie op zichzelf staat; de aanpak van ouderenmishandeling laat zich niet zomaar in een protocol vangen. Het is veel belangrijker dat zorgverleners, wijkverpleegkundigen en onder meer praktijkondersteuners van huisartsen, daadwerkelijk bij de eerste signalen diréct met de aanpak van ouderenmishandeling aan de slag gaan. Liefst samen. Natuurlijk vergt dit behoorlijk veel tijd en creatief vermogen om er vol in te gaan. Maar anders…?!

Lees meer…

 

Thema Bejegening Clientvriendelijke zorg Familieverhoudingen Ouderenzorg Zorgverlening
Perspectief Andere Gezondheidszorg
Auteur Hetty Termeer
Uitgever Boekengilde
ISBN 9789463237468
Jaar 2019
OCLC 1139061225 (link naar de bibliotheek)
Publicatie type Boek

Contact

Heb jezelf een ervaringsverhaal dat je met ons wilt delen? Mis je een bepaald verhaal of heb je juist een goede tip? Misschien klopt er iets niet op deze pagina?

We stellen feedback van onze bezoekers erg op prijs om samen deze website te laten groeien en uit te bouwen.

Alvast bedankt voor je reactie!