Tegen de stroom in

[Van Praagprijs 2009]

Over Karin Spaink, haar leven en werk, en de motivatie van de jury haar te kiezen als winnaar van de Van Praagprijs 2009 gaat dit boekje.

Karin Spaink wint de Van Praagprijs 2009, de tweejaarlijkse prijs van het Humanistisch Verbond, die dit jaar in het teken staat van ‘levenskunst.

Levenskunst is een oud humanistisch ideal. Het staat voor het streven een goed, mooi, aandachtig en zinvol leven te leiden, vanuit eigen keuzes en met verantwoordelijkheid voor jezelf en je omgeving.

In leven en werk vermijdt Karin Spaink platgetreden paden en comfortabele vanzelfsprekendheden. Steeds zoekt zij haar eigen hoogstpersoonlijke weg. In reactie op wat haar overkomt – waaronder een aantal ernstige ziektes – vindt zij zichzelf steeds opnieuw uit, altijd origineel, tegendraads, eropuit haar kracht te hervinden of te bewaren. Daarmee is zij een inspiratie voor eenieder die ernstige tegenslag ondervindt in het leven om zo veel mogelijk zelf het roer in handen te houden of te hernemen.

Lees meer…

“Dit boek was onderdeel van de collectie van Petra Jorissen”.

 

Aandoening Ziekte (algemeen)
Thema Dood Goed Leven Kunst Persoonlijke relaties Taboe Veerkracht
Perspectief Andere Gezondheidszorg Naasten
Auteur Karin Spaink
Uitgever Humanistisch Verbond
Jaar 2009
Publicatie type Boek

Contact

Heb jezelf een ervaringsverhaal dat je met ons wilt delen? Mis je een bepaald verhaal of heb je juist een goede tip? Misschien klopt er iets niet op deze pagina?

We stellen feedback van onze bezoekers erg op prijs om samen deze website te laten groeien en uit te bouwen.

Alvast bedankt voor je reactie!